Trends for møder og events i 2018

Vores trendrapport for møder og events 2018 er klar. Rapporten belyser det globale billede og de regionale forskelle inden for møder og events. Få et indblik i de største tendenser i 2018.

Pernilla Andrén, Regional Director for Eastern Europe and the Nordic Zone, CWT Meetings & Events

Pernilla Andrén, Regional Director for Eastern Europe and the Nordic Zone, CWT Meetings & Events

I forbindelse med udgivelsen af rapporten har CWT Connect talt med CWT Meetings & Events regionale direktør for Østeuropa og den nordiske zone, Pernilla Andrén, for at høre, hvad hendes tanker er for 2018.

Hvilke møde og events trends ser du specielt for Norden?

Lige nu er der meget opmærksomhed omkring teknologi, der kan forbedre brugeroplevelsen. Værktøjer, der også er forbundet med SoMe for at fremme udbyttet af mødet. Vi ser også, at indkøbsafdelingen er mere og mere involveret i forbindelse med investeringer i møder og events. Det er for at sikre, at virksomhederne får ’value for money’

Hvor er de bedste ’møde og events’-destinationer i Norden?

Stadig flere og flere møder bliver holdt tæt på det land, hvor virksomheden ligger. I Norden er Stockholm den største destination.

sådan vælger du destination til dit møde og event

Hvilke destinationer er du er fan af i Norden i øjeblikket?

Jeg synes, at de baltiske lande er fantastiske som destination. Interessant historie, hyggelige steder at besøge, og priserne er rimelige.

Hvilke prioriteter skal man være opmærksom på, når man vælger destinationen for nordiske virksomheders møder og arrangementer?

Sikkerhed frem for alt
Vi lever i en usikker verden, så selvfølgelig skal sikkerheden prioriteres. Med nogle små handlinger kan du opnå en god risikoreduktion. Sørg for eksempel for at vide præcis, hvor dine mødedeltagere opholder sig og overnatter ved kun at booke via en samarbejdspartner.

På det seneste har det været helt klart, at der ikke er 100% sikre destinationer. I løbet af de sidste måneder har vi oplevet, at også Norden har været et mål for tilfældige terrorangreb. Men de Nordiske lande er stadigvæk meget sikre som rejsemål.

Fokus på synergi mellem budget og forventninger
Din virksomheds møder er en betydningsfuld investering – så det er vigtigt, at du har styr på budgettet og har en klar forståelse af, hvad du betaler for. En måde at gøre det på er at booke fly, landtransport, mødelokale, værelser etc. i god tid. Både priser på fly og mødesteder er styret af sæsonen. Vær åben for at ændre på datoer, så dit møde eller arrangement bedre kan leve op til dine forventninger.

En af de helt store udgifter, som du investerer i dit møde, er mødedeltagernes tid. Derfor er det fx vigtigt at have for øje, at flyankomst/afgange passer rettidigt med mødet, så der ikke er spildtid.

Har du gode tips til, hvordan man skaber engagerende møder og events i ”a world of distractions”?


Det er meget simpelt: Vær sikker på, at du interagerer godt med dine mødedeltagere før, under og efter mødet. Før; ved at skabe de korrekte forventninger hos deltagerne, under; ved at benytte den korrekte teknologi og metode til at forøge interaktivitet og efter; ved en grundig opfølgning. Du skal ikke være bange for at interagere med dine deltagere, vi vil alle gerne ses og anerkendes for vores tilstedeværelse. Og sidst men ikke mindst – et godt teamwork er alfa og omega – det er en enorm drivkraft, hvis man ønsker at skabe engagerende møder og events.

Vi har hørt, at ‘virtual reality’ er ”det nye sort” i møde- og eventbranchen – hvordan vil det ændre på den måde, vi afholder møder og events på?


I den nærmeste fremtid vil vi stadig have behov for at mødes face2face. For et par år siden var videokonferencer ”det nye sort”. Og det virker fint for mindre møder, hvor deltagerne kender hinanden godt. Men jeg vil stadig mene, at der ikke er noget, der kan slå et fysisk møde. Og alle de af os, der ofte deltager i møder og events ved, at det der foregår mellem møderne, under frokosten eller over en kop kaffe – det er det, der ofte har den største indflydelse og betydning for resultatet af mødet. Så her går det ikke at mødes virtuelt. Vi er sociale dyr. Vi skal mødes for at vokse, udvikle og engagere os.

Event Tjekliste

møder og events tjeklist