Kultur, natur og god øl – Minneapolis har det hele

Har du lyst til at kombinere en storbyrejse med naturoplevelser? Så tag til Minneapolis.

Minneapolis er kendt som søernes by. Hele 13 søer omkranser byen, hvilket giver et tydeligt skandinavisk islæt. Der venter masser af udendørs oplevelser og inspiration – både for dig, der rejser alene, og for gruppen, der er ude at opleve verden sammen.

 

Brug tiden udenfor

Som de siger i byen, er der aldrig en god grund til ikke at være udenfor på en smuk sommerdag. Udnyt derfor de mange udendørstilbud. Tag fx ud at vandre langs Minnehaha-vandfaldet eller nyd Como-parkens smukke blomsterhave, drivhus og zoologiske have. Det lokale Mill city farmers market om lørdagen er også et besøg værd med dets store udbud af lækkerier, live musik, håndlavede smykker, keramik og andet kunsthåndværk.

Kultur i det fri

Byen har en fantastisk skulpturhave på næsten 80.000 m2. Her er fyldt med moderne kunst med værker af bla. pop-art kunstnerne Claes Oldenburg og Coosje van Bruggen. Også USAs nok mest berømte arkitekt, Frank Gehry, har et værk i haven.

Fra det skulpturelle paradis kan du gå over i en af byens største offentlige parker. Irene Hixon Whitney-gangbroen i stål og træ spænder over motorvejen og forbinder derved haven med Loring Park. En park, der bugner af muligheder for at få rørt sig eller blot nyde de smukke rammer med et par timers picnic.

 

 

Gedigen madscene med mange lokale stjerner

De mange udendørsaktiviteter giver helt sikkert lyst til at få fyldt depoterne op med lokale lækkerier. Er du til traditionelle kæderestauranter, er Chipotle og Applebee’s oplagte, men heldigvis byder byen også på restauranter, der serverer byens specialiteter. Den mest populære er efter sigende Red Cow, kendt for sine gourmetburgere og sin øl. Et andet favoritsted er Key’s Café, en lokal diner – berømt for sine store portioner.

Mickey’s Diner i St. Paul er også noget helt specielt – hér danner en togvogn rammen for en ægte diner-oplevelse. Tre andre nævneværdige restauranter er Hi-Lo Diner, Bellecour (fransk bistro og bageri) og Bar La Grassa (italiensk vinbar).

 

Smag på byens ølmarked

Minneapolis kan også bryste sig af et godt ølmarked. Tag ud i byen, smag på, og lær om øl fra små lokale bryggerier. En dejlig uformel måde at lære mere om byen og dens unikke ølkultur er at tilmelde sig en af de guidede ture rundt til byens mange bryggerier. En oplevelse, der nok skal begejstre dig, hvad end du er ølentusiast eller blot kan lide en god, kold øl.

 

Byens søer

Minneapolis´ søer er et overflødighedshorn af oplevelser året rundt. I udkanten af byen ligger ’the Chain of Lakes’, fire søer, der ligger som perler på snor. Her kan du bruge timer på oplevelser ved og i vandet.

Du kan læse mere om byens tilbud denne sommer her.

 

Med Air France, KLM & Delta Air Lines til Minneapolis

Air France, KLM & Delta Air Lines tilbyder op til syv daglige flyvninger til Minneapolis via Amsterdam, Paris-Charles de Gaulle og New York.

Delta Air Lines – tre daglige afgange via Amsterdam og en daglig afgang via Paris-Charles de Gaulle. I sommerperioden kan du ligeledes benytte den direkte Delta rute København – New York og videre derfra til Minneapolis.

KLM – fire ugentlige afgange via Amsterdam, samt codeshare på de tre Delta afgange.


Air France
– en daglig afgang via Paris-Charles de Gaulle, samt codeshare på Delta afgangen.

Du kan vælge i mellem forskellige klasser på alle tre flyselskaber. Economy og Business Class tilbydes af alle tre luftfartsselskaber. Som mellemklasse tilbyder Air France ’Premium Economy’, KLM tilbyder ’Economy Comfort’ og Delta tilbyder ’Comfort+’. Mad og drikke er gratis på alle klasser.

Flying Blue reinvented og BlueBiz

I det nye Flying Blue reinvented program optjener medlemmerne miles i forhold til prisen på billetten. Alle rejsende kan være medlem af Flying Blue og kan blandt andet bruge de optjente miles til køb af flybilletter eller ekstra bagage.

Rejsende fra små og mellemstore virksomheder kan ligeledes optjene credits til virksomheden, hvis de melder virksomheden ind i BlueBiz. Her kan de optjente credits bruges til billetter og ekstra bagage.

Avainsanat: , ,