London fortsætter som top-destination for forretningsmøder og –events i 2019

CWT Meeting & Events har undersøgt hvilke destinationer, der forventes at være i top-10 i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) inden for møder og events. Listen er baseret på data fra CWT’s 2019 Meetings & Events Future Trends rapport.

2019 top-10 destinationer (Positionen for hhv. 2018/17 i parentes):

  1. London, Storbritannien (1/1)
  2. Moskva, Rusland (6/-)
  3. Barcelona, Spanien (5/2)
  4. Berlin, Tyskland (8/3)
  5. Hamborg, Tyskland (-/-)
  6. Wien, Østrig (-/-)
  7. Stockholm, Sverige (-/-)
  8. Köln, Tyskland (-/-)
  9. Paris, Frankrig (2/5)
  10. Frankfurt, Tyskland (-/7)

2019-destinationerne viser fire nye på listen: Wien i Østrig (6), Stockholm i Sverige og henholdsvis Hamborg (5) og Frankfurt (-/7) i Tyskland, som er tilbage i top-10 efter at have været ude i 2018. Madrid (9/6), Istanbul (3/-), Amsterdam (4/4) og Dubai (7/-) er derimod ude af listen for 2019.

”Grænsekontrol i Storbritannien er en bekymring som følge af kommende Brexit, hvis der kommer strengere krav, hvilket skaber længere køer,” siger Ian Cummings Vice President, EMEA i CWT Meetings & Events. ”Paris ventes at overtage rejsende fra London, hvis det bliver for besværligt at rejse til Storbritannien – især fra Asien.”

På trods af igangværende Brexit-forhandlinger skaber usikkerhed om, hvordan det vil påvirke flyselskaberne samt visum- og grænsekontrol. Populariteten for London er dog fortsat upåvirket.

Ruslands værtskab af VM i fodbold ventes at have boostet Moskva som en møde- og eventdestination, mens Paris, Barcelona og Berlin forbliver populære.

På tværs af EMEA ventes prisen per deltager per dag at stige med 6% i 2019 til en gennemsnitlig pris på US$ 255.

Ifølge Eurostat når inflationen i eurozonen 2,1% i juli, hvilket er højere en Den Europæiske Centralbanks mål på mindre end 2%, mens Bank of England har forhøjet renten for blot anden gang i et årti.

Verdensbankens seneste Economic Monitor for Mellemøsten og Nordafrika forventer den regionale vækst at vokse til 3,1% i 2018 fra 2% i 2017, og være stabil gennem 2019 og 2020. Væksten kommer fra et favorabelt økonomisk miljø, stabilitet i oliemarkedet samt genopbygning efter tidligere konflikter.

Mens tryghed og sikkerhed altid er en prioritet, når der skal planlægges møder og events. Det lader til, at terrorangrebene i Storbritannien, Tyskland, Spanien og Frankrig i 2016 og 2017 ikke har haft nogen betragteligt effekt på efterspørgslen for London, Berlin, Barcelona og Paris som destinationer.

Utraditionelle event-lokationer såsom sportsarenaer bliver mere populære og giver flere valgmuligheder for event-planlæggere.

Græske destinationer oplever stigende efterspørgsel med eksempelvis møder i Athen samt mange af øerne som Mykonos, der er blevet gode incentive-destinationer. De positionerer sig som et godt alternativ til Ibiza, Sydfrankrig samt andre populære Middelhavsdestinationer.

Avainsanat: ,