Carlson Wagonlit Travel Research: Forretningsrejsende føler sig 50% sikrere i lufthavne i forhold til tog- eller metrostationer

Globale forretningsrejsende føler sig mere nervøse på tog- eller metrostationer ifølge en undersøgelse foretaget af Carlson Wagonlit Travel.

Rejsende er mest bekymrede ved tog- og metrostationer (50%), gå på gaden (42%), delebilsordninger (39%), busser (39%), taxaer (36%) og på toge (35%). Disse er seks ud af top-ti områder, der bekymrer rejsende mest – og overgår dermed lufthavne (34%), at spise ude (30%) eller hoteller (27%).

“Travel managers bør fokusere tryghed- og sikkerhedsprogrammet ud fra, hvad de rejsende er nervøse for,” siger Christophe Renard, Vice President of CWT Solutions Group, Carlson Wagonlit Travels konsulentafdeling. “Små ting, som at give klare instruktioner om lufthavnen, troværdige leverandører, tips til at håndtere farlige situationer kan alle gøre en stor forskel.”

Delebilsordninger versus taxa

Efterhånden som delebilsordninger bliver mere almindelige, skal de rejsende nu til at skelne mellem taxa og delebilsordinger. De rejsende føler sig stadig lidt mere sikre i taxaer. Rejsende fra Asien og Stillehavsområdet er overordnet mest bekymrede omkring disse transportformer: 43% er usikre på delebilsordninger og 39% på taxa. In Amerika er tallene henholdsvis 40% og 39%, hvor de er 34% og 28% i Europa.

Kvindelige forretningsrejsende i Europa og Asien og Stillehavsområdet er mere usikre på den personlige sikkerhed når de benytter delebilsordninger og taxa i forhold til mænd.

Når vi ser på delebilsordninger 56% af de kvindelige adspurgte i Asien og Stillehavsområdet føler sig nervøse/delvis nervøse i forhold til 38% af mænd. For taxa er det henholdsvis 48% og 35%. I Europa er forskellen mindre mellem kønnene. For delebilsordninger er tallene 38% for kvinder og 31% for mænd. For taxa er det 36% mod 22%. I Amerika er der ingen statistisk forskel mellem kønnene.

Selvom delebilsordninger er knyttet til den yngre generation, viser resultaterne af undersøgelsen, at disse rejsende er mere bekymrede for deres personlige sikkerhed. Millenials i alle regioner er mest bekymrede efterfulgt af Generation X og Baby boomers.

I Asien og Stillehavsområdet er halvdelen af de rejsende meget/delvist nervøse omkring sikkerheden, når de benytter delebilsordninger, sammenlignet med 42% af generation X og 35% af baby boomers. I Amerika er procenterne 47% for millennials, 42% for generation X og 29% for baby boomers. I Europa er tallene henholdsvis 44%, 34%, 21%.

Disse forskelle kan skyldes kønsforskelle. Ifølge undersøgelsen følger forskellene i køn samme forskel som der er mellem generationerne. Dette kan skyldes, at mænd i de ældre generationer tager på flere forretningsrejser, hvorimod de yngre kvinder er mere tilbøjelige til at rejse med virksomheden.

Avainsanat: ,