I den syvende himmel med rejsegadgets

De nyeste rejsegadgets til din næste rejse

Den svage dunken fra flymotorerne dysser den ene i søvn, mens den forstyrrer den andens nattero – og den tredje får slet ikke lukket et øje, skræmt ved tanken om at sidde fanget i en aluminiumtrykkabine i timevis. Men uanset sovehjertets størrelse forstyrres næsten alle flypassagerer i større eller mindre grad af støjen i et fly – fra højttalende medpassagerer og grædende børn til kabinebesætningens rumsteren i pantryet. Men der er gode nyheder. Der findes gadgets, der kan fremme og forbedre din søvn ombord. Ganske vist vil nogle af dem måske få medpassagerer til at trække på smilebåndet. Men det kan du være ligeglad med – du sover jo sødt, og de er stadig vågne!

Ostrich Pillow
Det er videnskabeligt bevist, at selv en kort lur (maks. 20 minutter) øger produktiviteten med 30 procent. Det fik det schweiziske designbureau Kawamura-Ganjavian til at designe noget, der ville give dig mulighed for at lukke helt ned for dine omgivelser. Også i flyet.

Man skal lige vænne sig til det mærkelige design, men puden, som er superblød indvendig, skaber et mikro-miljø i offentlige rum, og det får dig til at slappe helt af. Træk strudsen på hovedet, og drøm sødt eller tænk dybt på en tolv-timers flyvetur. Puden fremstilles i hånden i Spanien og koster ca. 80 €.

FaceCradle
Direkte oversat: ansigtsvugge. Eller som The Wasington Post beskrev den: “the Swiss Army Knife of travel pillows” – rejsepudens schweizerkniv.

Kært barn har mange navne – puden er fantastisk. Den består af en ramme med to puder, hvor rammen kan klappes ud og låses i den ideelle soveposition. Dit hoved kan understøttes på fire forskellige måder, hvilket giver dig mulighed for at sove mere komfortabelt i et fly (læs: på economy class).

QuietComfort
I Newark Airport i New York står en automat med tech-produkter, du lige mangler på rejsen: iPods, hukommelseskort og gadgets. Og den absolutte bestseller hér er de støjreducerende hovedtelefoner fra Bose: QuietComfort 35 (QC35). De er dyre, omkring 380 €, men imponerende. Med ét tryk på en knap, forsvinder al uønsket støj, og du forsvinder ind i en anden verden. Det skyldes Bose’s ‘Acoustic Noise Canceling Technology’, som konstant måler, sammenligner og reagerer på ekstern støj og derefter undertrykker den med et modsat signal.

QC35 er trådløs, og i dine vante omgivelser forbindes de nemt til din smartphone eller computer via Bluetooth. Men i flyet – hvor noise cancelling er ønskværdigt – er en Bluetooth-forbindelse ikke tilladt. Heldigvis medfølger en ledning med flyforbindelse (to-stik) til netop denne situation. Til dig, der ikke kan eller vil sove, men som gerne vil tilbringe tid i din ‘egen’ verden. Batteritiden er imponerende 20 timer. Hovedtelefonerne kan – ud over i Newarks automat – købes i forskellige webshops.

Re-Timer glasses
Tag dig ikke af, hvis disse rumbriller får dine medpassagerer til at grine. Bare tænk på, at du ligner den hollandske, olympiske mester Maarten van der Weijden. Han brugte nemlig Re-Timer til at forbedre sin svømmepræstation om morgenen. Men du kan også bruge dem mod jetlag.

Brillerne bygger på forskning foretaget på det australske Flinders University i Adelaide, og ved at udsende et blødt grønt lys kan de påvirke dit biologiske ur, som kommer på overarbejde, når du rejser på tværs af tidszoner.

Grønt lys har en af de mest optimale bølgelængder til at regulere kroppens produktion af søvnhormonet melatonin. På den måde kan du genoprette eller forskyde kroppens biologiske ur og dermed reducere jetlag til et minimum. Og som ekstra bonus kan det grønne lys desuden modvirke søvnproblemer og vinterdepression.

Med Re-Time online jetlag calculator kan du selv beregne, hvornår du skal bruge brillerne i forhold til rejsetid og bestemmelsessted.  Brillerne er ergonomisk designet, og ‘one size fits all’ rammen sikrer, at synsfeltet ikke forstyrres. Derfor er de også velegnet til linse- og brillebærere. De koster omkring 200 € og kan bestilles i forskellige webshops.

Wrap-a-Nap
Frequent flyers har uden tvivl forkastet snesevis af sovemasker og -puder som ineffektive. Eller de har haft en favorit, der blev væk eller udgik af produktion. Af gode og billige eksempler i handlen i dag kan nævnes: Cabeau, Memory Soft Neck Pillow, The Midnight Magic Sleep Mask, Infinity Pillow og Trtl (der udtales som ‘turtle’). Og så er der Wrap-a-Nap – rejsepudens Kinderæg. Så vidt vi ved, findes der ikke en anden maske/pude, som kan bruges i så mange forskellige situationer. Du kan dække øjne og ører med den og dermed skabe et bærbart, mørkt soveværelse, som dæmper den meste støj. Den kan også lægges rundt om nakken for optimal støtte af hoved og nakke.

 

Puden er fremstillet i solidt, blødt materiale, og sammen med gode hovedtelefoner er du godt klædt på til en lang flyvetur. Prisen er omkring 30 €.

 

Forfatter: Hansmaarten Tromp